کف شناور
عایق کاری کف شناور
این اصطلاح بیشتر در مورد عایق کاری صوتی کف طبقات میانی به کار می رود اما به دلیل استفاده از عایق حرارتی و صوتی الیافی می تواند در کف طبقه اول( سقف پیلوت ) نیز استفاده شود.
دلیل نام گذاری آن عدم اتصال مستقیم بین کف تمام شده وسقف سازه ای و دیوار های جانبی( ودر واقع شناور بودن کف بر روی عایق) می باشد.
برای اجرا این روش فقط می بایست از عایق الیافی نظیر پشم شیشه با دانسیته ۱۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و یا پشم سنگ با چگالی ۱۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب و یا بالا تر استفاده کنید( استفاده از عایق پلی استایرن منبسط به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا باعث تمرکز و تقویت صدای کوبه ای میگردد)
مطابق استاندارد
نکته مهم در انتخاب عایق میزان ضریب فشردگی( جمع شدگی) کمتر از ۱۰% ضخامت در بار حاصل از کف سازی می باشد. که باعث عدم ترک خوردگی سطحی در کف تمام شده ، میشود.
نحوه اجرا:
پس از اجرای کف اولیه صفحات عایق که معمولا دارای ضخامت ۲تا۳ سانتیمتر است بدون فاصله و بدون درز اشکار در محل مورد نظر پهن میشود. ورقه های عایق در محل اتصال به دیوار به نواری عایقی برخورد دارند که قبلا به دیوار اطراف محل عایق کاری با میخ مخصوص نصب شده است. بیشینه ارتفاع این نوارها ۱۰ سانتیمتر یا کمتر بوده و جنس ان می تواند از برشهای عایق مصرفی و یا فوم پلی اتیلن نواری باشد. به منظور عدم نفوذ شیر آبه بتن به داخل عایق لازم است یک لایه نایلون بر روی آن پهن شود .استفاده از مش ویا میله گرد متقاطع (ضبدری) قبل از اجرای بتن ویا ملات ماسه سیمان با عیار بالا توصیه میشود . حد اقل ضخامت بتن نباید از ۴ سانتیمتر کمتر باشد.
۱- دیوار
۲- لایه عایق الیافی
۳- نایلون
۴- بتن و لایه تمام کننده کف( finishing )
۵- کف( سقف) سازه ای
۶- پلاستر اب بند